UŞAK / MERKEZ - Orhan Dengiz Anadolu Lisesi

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle 18 Mart 2024 tarihinde okulumuzda anma töreni düzenlendi. Programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'mız okundu. Öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.Müzik öğretmeni Hülya ÇINAR koordinesinde Okul korosu tarafından söylenen marşlarının ardından program tamamlandı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

10. sınıftan 11. sınıfa geçecek olan öğrencilerimizin meslek seçimlerinin temelini oluşturan Alan Seçimi Müdür Yardımcısı koordinesinde Okul-Sınıf Rehber Öğretmenleri,Ders Öğretmenleri,Öğrenci ve Veli işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Mrt

Dünya Kadınlar GünüBirleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür.[1] İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.

Bugün vesilesi ile Okul İdaresi tarafından Kadın Öğretmenlerimiz ile Personellerimizin onuruna Pasta ikramı yapılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanmıştır.

Mrt

Okulumuzda Sivil Savunma Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak Deprem Farkındalığını artırmaya yönelik yapılan deprem tatbikatını başarıyla gerçekleştirdik.

Şbt

Öğrencimiz 9-A sınıfından Aynur Önelge, Uşak Belediyesinin yapmış olduğu "Ömer Bedrettin Uşaklı - Ödüllü Öykü Yarışması" nda ikinci olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.Öğrencimiz daha önce de Cumhuriyet'le ilgili bir Yarışmada İl ikincisi olmuştu.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Yarıyılı yapılan karne töreni ile tamamlanmıştır.Törende dereceye giren öğrencilerimize sınıf öğretmenleri tarafından çam sakızı çoban armağanı hediyeleri takdim edilmiştir.Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Dereceye Giren Öğrencilerimiz

9.sınıflar dönem birincisi Zeynep KOCAİRİ (9/B)

10.sınıflar dönem birincisi Adem TÜRKYILMAZ (10/B)

11.sınıflar dönem birincisi Aze ÜNVER (11/J)

12.sınıflar dönem birincisi İrem KARATAŞ (12/E)

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

--> Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Kılavuzu

--> Ek 1 - Okul Öncesi Eğitim Kademesi Eylem Planı

--> Ek 2 - İlkokul ve Ortaokul Kademesi Eylem Planı

--> Ek 3 - Ortaöğretim Kademesi Eylem Planı

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "En İyi Cümle/Afiş Yarışması" düzenleniyor.

En İyi Cümle/Afiş Yarışması'nın konuları şu şekildedir:

İlkokullarda: Okunan bir şiirde yer alan bilinmeyen kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.

Ortaokullarda: Yunus Emre Sözlüğü'nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.

Liselerde: Safahat Sözlüğü'nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.

YARIŞMA TAKVİMİ

1. Tanıtım ve Duyuru: 11-12 Aralık 2023

2. Okullardan eserlerin seçilmesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Teslim Tarihi: 18-19 Aralık 2023

3. Eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından değerlendirilmesi ve ilçe birincilerinin seçilmesi: 20 Aralık 2023

4. İlçelerden seçilen eserlerin (ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde ayrı ayrı) İl Millî Eğitim Müdürlüğüne elden teslimi: 21 Aralık 2023

5. Teslim edilen eserlerin Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve il birincilerinin seçilmesi: 22 Aralık 2023

--> Dilimizin Zenginlikleri Projesi En İyi Cümle/Afiş Yarışması Şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.

Ock

Ara

Okulumuz 1984-1985 eğitim öğretim yılında, zamanın Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanı Vehbi DİNÇERLER ’in onayıyla, daha önceden Eğitim Enstitüsü ve Öğretmen Lisesinin bulunduğu, derslik binası, pansiyon, kapalı spor salonu, laboratuvar ve lojmanlardan oluşan geniş arazide kurulmuştur. Okulumuz 13.04.1984 tarihindeki onayla, 05.10.1984 tarihinde yapılan törende dönemin Başbakanı Merhum Turgut ÖZAL katılımıyla açılmıştır. Okulumuzun adı 1984-1996 yılları arasında Uşak Anadolu Lisesi, 1996 yılından itibaren Orhan Dengiz Anadolu Lisesi adını almıştır. Açıldığı yıl 108 mevcudu vardı.

Şbt

Ara